Ud i naturen – til fods og på cykel

Oplev Skælskør til fods og på cykel med planlagte ruter

Skælskør er en smuk by med dejlige naturomgivelser – vandet, øerne, landskabet og landsbyerne. Naturen er rig på fugleliv og der er mange gode fuglesteder, som tiltrækker folk fra hele Sjælland. Borreby mose, Kobæk sø, Egerup, Skælskør Nor. Kobæk strand er et smukt, naturskønt område med en dejlig og meget børnevenlig badestrand. Der udgår mange gode vandreruter i forskellige ”sværhedsgrader” fra og omkring Skælskør. Man kan også cykle langs Fodsporet, der er en naturrig cykelrute gennem hele landskabet, anlagt på den gamle jernbanestrækning til Dalmose, Slagelse eller Næstved.

Til fods

Fodsporet er en natur- og friluftssti, der går som en grøn korridor gennem det åbne sydvestsjællandske agerland

Kobæk Skov Du kan opleve mange forskellige naturtyper i Kobæk Skov. De første træer blev plantet i 2006 og er anlagt på tidligere agerjord. Ved Vasebro og Storebæltskysten ligger de flade strandenge som en grøn korridor imellem den nye skov og kysten.

Skælskør Inderfjord Ruten er 3,5 km og turen begynder ved Vestergade 1, den gamle fredede dampmølle fra 1853.

Borreby Mose Ruten er 1,6 km og turen begynder ved den lille p-plads efter Borreby Herreborg

Lodshustien Ruten er 7 km lang. Turen begynder ved Vestergade 1, som er en fredet, tidligere dampmølle fra 1853.

Skælskør Nor Ruten er 7,3 km lang og turen begynder ved Inderhavnen ved den gamle fredede dampmølle fra 1853 på Vestergade 1. Noget af stien er en trampesti.

Læs mere om stien ved Skælskør Nor

Skælskør Lystskov Ruten er 4 km og turen begynder ved Vestergade 1, den gamle, fredede dampmølle fra 1853.

På cykel

Her udforsker du omgivelserne lidt længere fra Skælskør – og på lidt længere ture – men for
det meste med udgangspunkt i byen. Flere af turene er dog også delt i etaper.

Skælskør – Stigsnæs sløjfen Turen er 17 km og begynder centralt i Skælskør og går til Stigsnæs og tilbage. Undervejs kommer man forbi Borreby Herreborg, Nysø / Gammelsø, Stigsnæs Skov og havn, samt Magleby Kirke.

Slagelse kommunes Tour forslag 3: Skælskør runden Turen begynder og ender centralt i Skælskør og er 36 km. Den er velegnet til 1-2 timer på racercykel

Lagunestien på cykel 70 km. Denne rute følger så vidt muligt vandreruten Lagunestien, undtaget hvor underlaget er for løst eller følsomt til cykling. Overfladen er både asfalt, jord, græs og grus. Ruten er kun skiltet hvor den følger vandreruten, men den kan følges efter GPX-fil på smartphone, smartwatch eller cykelcomputer, eller efter et udskrevet kort. Dele af ruten forløber i privat skov.

Fodsporet kan også cykles og er en natur- og friluftssti, der går som en grøn korridor gennem det åbne sydvestsjællandske agerland.

Lodshustien Ruten er 7 km lang. Turen begynder ved Vestergade 1, som er en fredet, tidligere dampmølle fra 1853.