Borreby Herreborg

Konferencer, Events, Teater, Historie og Landbrug. opført i 1556, i dag levende kulturarv.

Det nuværende Borreby er opført i 1556, som kun én af fem herreborge i Danmark. En herreborg adskiller sig fra en herregård ved at være et forsvarsværk – en hybrid i overgangen mellem middelalderens borge og renæssancens ubefæstede herregårde, og Borreby er derfor udstyret med dobbelt voldgrav, skydeskår og skoldehuller. Tiden var lige efter Grevens Fejde og Reformationen. Borreby har igennem tiden været et kulturelt centrum, hvilket stadig gælder. Der er således opført en teatersal i den gamle lade fra 1592, hvor der opføres skuespil, revy, musicals, foredrag, stand-up og koncerter. Det er også muligt at afholde møder og konferencer med op til 800 deltagere på Borreby.

Borreby driver omfattende moderne landbrug, og anvender pløjefri dyrkning af jorden, der binder mere CO2 i jorden og derved skåner miljøet. For at tilgodese mangfoldigheden af dyre- og insektliv omkring Borreby er der taget arealer ud af markerne og anlagt en række biotopstriber ude i markerne til glæde og underbygning af eksistens for insekter og dyr.

Både bygninger og arealer omkring Borreby er fredede, herunder Borreby Mose og Stigsnæs Kystbatteri.

Oplev Borreby Herreborg og Teater på en spændende rundvisning, der går igennem 500 års historie, fra gårdsplads til riddersal og kapel og ind i den storslåede teatersal. Hør om stedet, dets beboere, bygninger, spøgelser og meget mere.