Omø

Omø har alt hvad sejlerfamilien drømmer om af havnefaciliteter og idylliske ø-oplevelser. I fortøjer i den hyggelige Kirkehavn på nordvestkysten af øen, midt i den lille fiskeri og lystbådehavn. læs mere om Omø

I sommeren 2016 åbnede Omø Lystbådehavn for en nyrenoveret havn med nye broer, trappenedgang til havet, nye toiletter og badefaciliteter samt en ny lækker sejlerstue.

Ved indsejlingen er opført en højvandsmur, der fungere som dige i tilfælde af storm fra Storebælt, men også som en balancebro for børnene, en god udsigtsbænk eller en velfortjent pause på gåturen.

Omø havn er både lystbåde- og fiskerihavn med en halv snes hjemmehørende fiskekuttere. Nyd frisk fisk fra havnens butik ved en af de hyggelige grillpladser. Der findes legeplads, vollyballbane, sandkasse mm. På havnen kan der lejes cykler og øens størrelse gør det muligt at se meget på en gang. Omø er nemlig kun 2 km bred med charmerende landeveje som snor sig forbi idylliske bindingsværkshuse, og overalt er der udsigt til havet. Omø by, som ligger midt på øen, er en af de bedst bevarede landsbyer i Vestsjælland. Der arrangeres også rundture med moderne traktorbus.

I 2024 har Omø indviet nye naturstier så der nu er fem guidede ruter som alle udgår fra Omø Havn.