Kunstnernes by

Skælskør er Kunstnernes By – det mærkes året rundt!

Skælskør er kunstnernes by. Her bor mange professionelle kunstnere og designere, her er gallerier og værksteder, kunsttalentklasse og billedskole, og en meget aktiv kunstforening.

Det skyldes bl.a. de mange professionelle kunstnere, der gennem det professionelle kunsternetværk, Kunstnerlavet KIT, har bosat sig og har værksteder rundt omkring i den gamle bykerne.

Mange af kunstnerne er samlet i Kunsterlavet KIT som er en sammenslutning af pt. 17 professionelle kunstnere og designere med værksted i Skælskør. Du kan læse mere om Kunstnerlavet her. Rundvisninger til medlemmernes værksteder arrangeres gerne. Nye medlemmer er meget velkomne.

Nogle af byens gallerier og værksteder har faste åbningstider, mens andre har åbent efter aftale. Kunst i pinsen er hvert år en god lejlighed til at opleve flere steder samtidig.

Især har mange keramikere hjemme i byen, hvilket har ført til at keramikken har fået sin egen festival – International keramikfestival i Skælskør. Keramikken er i højsædet til Keramikfestivalen, som holdes hvert år i juli – onsdag i uge 28. Her emmer havnen og hele byen af liv fra mere end 70 danske og udenlandske udstillere. Festivalen besøges af mange tusinde mennesker. Læs mere om Keramikfestivalen her.

Det er ingen tilfældighed at kunst og keramik er hjertet i Skælskør, for i mere end 20 år har Guldagergaard Internationalt Keramisk Center trukket internationale keramikere i den absolutte topklasse til byen. Centret har jævnligt åbent hus, når keramikerne udstiller deres værker. Ved Guldagergaard er der udenfor i Byparken mange store og skønne skulpturer som helt sikkert er et besøg værd.  Læs mere om Guldagergaard her.

Skælskør har en særdeles aktiv kunstforening med flere årlige udstillinger i det smukke pakhus Magasinet i Strandgade 14. Ofte er der mere end 200 gæster til ferniseringerne. Navne som Erik Clausen, Ib Spang Olsen, Hanne Varming og Gerda Østergaard har udstillet her. Læs mere om Skælskør kunstforening her.

I Skælskør findes også en billedskole og kunsttalentklasse. Kunsttalentklassen på Skælskør Skole er et attraktivt tilbud til børn, der vil dyrke deres kreative potentiale. Der er profillinjer i Kunst/design og Sang/musik. Læs mere her.

Skælskør bliver også kaldt kunstnernes by. Det skyldes bl.a. de mange professionelle kunstnere, der gennem det professionelle kunsternetværk, Kunstnerlavet KIT, har bosat sig og har værksteder rundt omkring i den gamle bykerne. Byen er også hjem for Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center, der i over 20 år har tiltrukket keramikere fra den internationale topklasse til byen og sat Skælskør på verdenskortet i den internationale kunst-verden. Ved Guldagergaard er der udenfor i byparken mange store og skønne skulpturer som helt sikkert er et besøg værd, læs mere her. Også mange andre spændende, dygtige og inspirerende kunstnere udfolder sig i værksteder og gallerier rundt i byen og omegn. Skælskør afholder desuden hvert år en international Keramikfestival.

Byen rummer en række gallerier og værksteder, hvoraf nogle har faste åbningstider, mens andre har åbent efter aftale. Se mere her (sæt kryds i kunst og kultur). Kunst i pinsen er hvert år en god lejlighed til at opleve mange steder samtidig. Mange af de lokale kunstnere har samlet sig i Kunstnerlavet KIT, som er en sammenslutning af pt. 17 professionelle kunstnere og designere med værksted i Skælskør. Du kan læse mere om Kunstnerlavet her. Rundvisninger til medlemmernes værksteder arrangeres gerne. Nye medlemmer er meget velkomne.

Skælskør har en særdeles aktiv kunstforening med flere årlige udstillinger i det smukke pakhus Magasinet i Strandgade 14. Ofte er der mere end 200 gæster til ferniseringerne. Navne som Erik Clausen, Ib Spang Olsen, Hanne Varming og Gerda Østergaard har udstillet her. Læs mere her.